Welkom bij RFP

Rainforest Projects

We nemen u graag mee in het bijzondere Rainforest van Sumatra, waar nog steeds wilde tijgers, olifanten, neushoorns en Orang-oetans leven.

De 3 nationale parken van Sumatra staan enorm onder druk. Ook al staan ze onder bescherming van de Verenigde Naties we moeten alle zeilen bijzetten om dit unieke gebied te behouden.

The Rainforest and its inhabitants desperately need our help to survive. We have therefore selected 8 projects to support. You can find these projects on the homepage.

Het Rainforest en haar bewoners hebben onze hulp hard nodig om te overleven. We hebben daarom 8 projecten gekozen die we ondersteunen. Deze projecten hebben betrekking op flora, fauna en de bewoners van het Rainforest. De ondersteuning van de bewoners is belangrijk omdat zij de eerste zijn, die het Rainforest kunnen en moeten beschermen. We zetten in op kennis, ontwikkeling, bewustwording en natuurlijk de volgende generatie. U kunt deze projecten vinden op de homepage.

Onze Nayla, informeert u wekelijks vanuit het kantoor in Medan op Sumatra, met actueel nieuws en informatie over de projecten. Haar nieuws delen op social media wordt zeer gewaardeerd! We willen zoveel mogelijk mensen betrekken en informeren.

Sumatra is het 5de grootste eiland ter wereld en was voor de kolonisatie één groot Rainforest. Door houtkap, rubber- en palmolie plantages (legaal of illegaal) is er van al dat Rainforest nog maar een klein gedeelte over, verdeeld over drie nationale parken. Deze nationale parken leveren een grote bijdrage aan de fotosynthese: het opslaan van Co2 en leveren van zuurstof voor heel de wereld.

Dit unieke gebied en haar inwoners moeten worden beschermd tegen de vele illegale praktijken. Dat kan niet zonder hulp vanuit de westerse wereld. RFP wordt gesponsord door vele bedrijven die deze noodzaak zien en duurzaamheid hanteren in hun beleid. De medewerkers van deze bedrijven worden via deze site geïnformeerd over de activiteiten en de vooruitgang die we boeken met ook uw hulp.

Met de NGO’s op Sumatra, SOS (Sumatra Orangutan Society en OIC (Orangutan Information Centre) hebben we dagelijks contact over de projecten, die worden aangestuurd vanuit het kantoor in Medan. Gezamenlijk hebben zij inmiddels meer dan 1.000.000 bomen herplant. We bezoeken met regelmaat de projecten op Sumatra. Ook de medewerkers die op Sumatra geweldig werk verrichten komen af en toe naar Europa om evenementen en bedrijven te bezoeken, te informeren, om bij te scholen en dus voor onze zaak te pleiten.

Zo helpen we, samen met u, het Rainforest te beschermen voor nu en de volgende generaties. Onze aarde en haar inwoners kan zonder haar niet voortbestaan. De Verenigde Naties erkent dit als geen ander en heeft dit ook als prioriteit opgenomen in haar Global Goals. Helpt u als bedrijf of particulier mee? Graag!